Médiafigyelő

A táborelvű emlékezetpolitika

2016. július 23. 15:00 - aL__Ex

A rendszerváltók közös történelemhamisításáról végre le kell rántani a leplet!

 

A Kettős Mérce blogban Diószegi Horváth Nóra publikált egy cikket a Fidesz emlékezetpolitikájáról, amely azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy vajon meddig megy el a Fidesz a Horthy-korszak újrateremtésében. A cikk tartalmával és gondolataival tulajdonképpen egyetértek, mégsem mondhatom azt, hogy teljes mértékben elégedett vagyok a mondanivalójával. Sok egyébről is kellene beszélni, nem volna szabad egyedül a Fidesz emlékezetpolitikáját kiragadni ebből a kérdéskörből, mert ez így újra csak nem egyéb, mint táborelvű árokásás! Ha már történelemhamisításról beszélünk, akkor az összes rendszerváltó pártot és a teljes magyar politikai elitet sorra kellene vennünk, hogy ezt elkerüljük! Aki történelemhamisításról beszél, az ne hallgasson a saját táborának hazugságairól sem! Ez alapvető követelmény. Ez tehát egy határozott kritika megfogalmazása a szerzővel szemben.

A rendszerváltó pártoknak közös bűnei vannak ezen a téren: a szocializmus minden vívmányának a politikai elvakultságból fakadó szétverése, a rablóprivatizáció végrehajtása, az ország kiárusítása, és mindezek következtében milliók nyomorba taszítása. Mindezek együttesen akár még a politikai bűncselekmény vádját is megalapozzák. Aki pedig erről nem beszél, egyben bűnrészességet vállal az elkövetőkkel.

A rendszerváltó pártok annak idején még Orbán Viktorral, a lánglelkű forradalmárral együtt sorakoztak fel Nagy Imre és társai újratemetésén. Együtt hazudták azt, hogy a rendszerváltás 1956 forradalmi eszméjének a folytatása. Azóta eltelt már több mint negyed század, és ez az idő elég volt arra, hogy kiderüljön: abban a bizonyos hatodik koporsóban a mai ifjúság, az új nemzedék jövőjét temették el! Hazugság volt Orbán Viktor minden szava! De a Nagy Imre és társai újratemetésén ájtatos képpel fölsorakozó összes rendszerváltó párt képmutatása is.

Elnézést kérek a bemutatott fotó minőségéért, de a kép a videóról készült!

nagy_imre_ujratemetese_2.png

Orbán Viktor 1989. június 16-án Nagy Imre és társai újratemetésén

 

 

Számtalanszor feltettem már a kérdést, hogy mi volt 1956 forradalmi gondolata. Erről a saját gondolataimat én meg tudom fogalmazni, mint ahogy meg is tettem. De én a politikai elit saját válaszát szeretném hallani, és nem könnyítem meg a dolgukat, hogy helyettük megadjam a választ. Mi az ő forradalmiságuk? Nekik kell bevallaniuk, hogy erre a kérdésre nem tudnak választ adni! Ennél kevesebbel nem érhetjük be. Mit akarnak ők 1956 eszméjével takaródzva megideologizálni? Mi az, amit ők `56 eseményeiből a maguk eszméjének tekintenek? Ha erre nem tudnak válaszolni, akkor kénytelen vagyok vélelmezni, hogy a Kádár-rendszer retorikáját kifordítva azt nevezik forradalomnak, amit az „átkos” szocializmusban ellenforradalomnak neveztek, vagyis a Köztársaság téri lincselést.

Mert egyébként a farkaskapitalizmus, a rablókapitalizmus, a vadkapitalizmus restaurálása önmagában egyáltalán nem tekinthető forradalomnak. Mindegy, hogy melyik nevet használjuk. Ez nem haladás, hanem ez az idő kerekének a visszaforgatása. Hova lett a beígért szociális piacgazdaság hangzatos jelszava? Hazugság, egy kamu volt az egész! A forradalmiságnak iránya van, mint egy vektornak, amely a progresszió felé mutat. A kapitalizmus restaurálása önmagában semmiféle progressziót nem jelent! Egy olyan társadalmat kellett volna építeni, amely egyszerre különb mindkét társadalmi rendszernél, a vadkapitalizmusnál is, meg a bukott szocializmusnál is. Ez eleve feltételezte volna, hogy mindkét rendszerből a jót tartjuk meg, és a rosszat elvetjük. Mi lett ebből? A Horthy-rendszer restaurálása.

És nehogy azt mondjuk, hogy ez egyedül az Orbán-kormány bűne! Mert Orbán Viktort a balliberális ellenzék juttatta trónra és tette naggyá. Azaz a Horthy-rendszer restaurálása is a balliberális ámokfutás szerves következménye, mint ahogy a neonáci szélsőjobb életre hívása is.

Mára pedig nem lett más az egészből, mint két politikai maffia rivalizálása a hatalomért – és marakodása a koncért! Az egyik maffia Orbán Viktor körül csoportosul, a másik pedig az ellenzéke, amely hazug módon „demokratikus” ellenzéknek nevezi önmagát.

 

 

Újra kérdezem, akik a rendszerváltó pártok közül ma „demokratikus” ellenzéknek nevezik magukat, milyen kapitalizmust akartak restaurálni 1989-ben? Azt, amelyik nem is létezett? Hiszen a kapitalista fejlődés Magyarországon elmaradt. Nem volt más előzmény, csak a Horthy-korszak. Vagy a kiegyezés korát akarták restaurálni? Ez képtelenség! Aki a rendszerváltáskor a kapitalizmust akarta restaurálni, annak tudnia kellett, hogy ez szükségszerűen az elmaradt eredeti tőkefelhalmozás pótlólagos újra futtatását jelenti. Utólag józanul belátható, hogy ebben a tragédia, a milliók nyomora eleve programozva volt. Emiatt szó sem lehet arról, hogy a rendszerváltást progresszióként értelmezzük. Helyette elszalasztott lehetőségként kell értelmeznünk, melynek során lehetőségünk lett volna egy új fejlődési irányt választanunk. Ez lett volna a kötelességünk! Mondhatunk bármit, minden más hazugság.

A rendszerváltáskor sokan jól jártak, hiszen jó előre kinézték maguknak a koncot, amit a társadalmi tulajdonból privatizálni fognak. Ez volt a „forradalmi színjáték” mögött az igazi tartalom. Ezt próbálták `56 forradalmiságával megideologizálni. De ebből az eszmeiségből mára semmi nem maradt, csak a színtiszta rablókapitalizmus valósága. Meg a Horthy-korszak restaurálása, amelyről fentebb kifejtettem, hogy nem lehet egyedül Orbán Viktor bűneként magyarázni. Nem restauráltuk volna a Horthy-korszakot a többi rendszerváltó párt aktív közreműködése nélkül.

 

 

Ma már csak nevetünk Orbán Viktornak az 1989. június 16-án Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédét újra hallgatva, mert a diktátor önnön politikai pályafutásával cáfolta saját szavait. De akkor sem hallgathatjuk el az igazságot, hogy ebben a történelemhamisításban a teljes rendszerváltó politikai elit bűnrészességet vállalt.

Ideje volna elkezdeni az őszinte társadalmi párbeszédet ebben a kérdésben is, de azt nem táborelvű módon kellene tenni! Nem lehet csak a másik tábor politikai felelősségéről beszélni, mert ez így hiteltelen. Már régen nem a politikai elit túléléséről van ugyanis szó, hanem arról, hogy az egész magyar társadalmat magukkal rántják-e a sírba. Mert ennek az elitnek a pusztulása elkerülhetetlen, sőt, egyenesen kívánatos – oldaltól függetlenül! Úgy vélem, ezt Diószegi Horváth Nórának is be kell látnia!

 

 

113 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alex-mediafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr378909440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2016.07.24. 18:07:15

Kicsit zavaros. Amúgy miért csak a rendszerváltó politikai elitet kell elővenni? A társadalom se nagyon erölködött, hogy párbeszéd follyon a rendszerváltásról. Aki hitt a szocializmusban, az lemaradt az eredeti tőkefelhalmozásról, akinek meg voltak tapasztalatai a háború előtti rendszerrel kapcsolatban, az meg próbált tulajdont szerezni. Amúgy az igazsságos a teljes reprivatizáció lett volna, mert végül is a tulajdonok a háború előtti időszakból származtak.

pamut 2016.07.24. 18:15:57

A mai Orbán meg a mostani ifjúságnak nem csak a jövőjét, de a jelenté is eltemeti.

Nem mellesleg a bolsi visszarendeződés már félig sikeres, a mai Orbán-csicska ügyészség épp annyira "üldözi" a hatalomhoz közeli bűnözőket, mint annak idején Kádár kamu ügyészsége.
A két rendszer, a Kádár-rendszer és az Orbán-rendszer ebből a szempontból teljesen egylényegű, konkrétan felszámolták kiiktatták a jogállam azon részé ami őket korlátozná, a hatalom emberi akkor is és most is a törvény felett álltak-állnak.

pamut 2016.07.24. 18:25:15

FONTOS.

Szeretném minden igaz ember figyelmét felhívni, mindenkiét akiben legalább egy kicsi nemzeti érzés pislákol erre a hazaárulásra:

Azt amit Erdogan most csinált Törökországban, UGYANAZT Orbán már megcsinálta az elmúlt 6 évben Magyarországon.

Mind Erdogan, mind Orbán tönkreteszi, kisajátítja, a múltba visszafordítja a hazáját, illetve saját klánjuk tulajdonába rabolják össze a nemzetgazdaság stratégiai, hasznot hozó ágazatait, belső gyarmatosítást folytatnak, maffiállamot csinálnak. Demokráciáról ugye ne is beszéljünk.....

Erdogannak ehhez egy kamupuccs kamu ürügye kellett, Orbánnak meg hol a kamu sorosozás, kamu norvégozás ürügye kellett, most meg a kamumigránsok (ide 1 se akar jönni) ürügye kell.

Orbán a magyar Erdogan.

Erdogan gyorsan csinálja (hosszú előkészítés után) a török államiság lerombolását és kisajátítását saját javára, Orbán jóval lassabban, de hát neki az EU-val is számolnia kell, szóval Orbán időben elnyújtva végezte ki a magyar jogállamot, herélte ki a demokratikus intézményrendszert és tette-teszi rá a kezét mindenre az országban.

Mindenki aki ezt a magyarellenes háborút támogatja, az hazaáruló kollaboráns.

nemecsekerno_007 2016.07.24. 18:28:31

@pamut: "A két rendszer, a Kádár-rendszer és az Orbán-rendszer ebből a szempontból teljesen egylényegű..."

Az ilyen összemosás miatt bolyonganak a sötétségben az ellenzéki, "VáltsukLeOrbánt" mantrázó szerencsétlenek. Ahogy a székelyek mondják: Ez akkora hazugság, hogy neki lehet támaszkodni. :)
Negatív, deficites gondolkodás ami nagyjából ürügy a cselekvésképtelenségre. Nyílván így lehet majd leváltani a patás Orbánt. Vagy bárki mást. Ja persze. Jó lenne felébredni.

nemecsekerno_007 2016.07.24. 18:29:44

@pamut: Okos. Ezek szerint a lengyel miniszterelnök a lengyel Edogan. Gratulálok. Ezek szerint nincs akváriumod.

pamut 2016.07.24. 18:31:04

@nemecsekerno_007:

Annyira vicces hogy nem tudod cáfolni amit írtam (mert igaz) ezért kínodban ilyen kényszeredett zagyvaságot hordasz össze :))

Hogy a terelést megállítsuk, szögezzük le újra a nyilvánvaló és tagadhatatlan TÉNYT:

" a bolsi visszarendeződés már félig sikeres, a mai Orbán-csicska ügyészség épp annyira "üldözi" a hatalomhoz közeli bűnözőket, mint annak idején Kádár kamu ügyészsége.
A két rendszer, a Kádár-rendszer és az Orbán-rendszer ebből a szempontból teljesen egylényegű, konkrétan felszámolták kiiktatták a jogállam azon részé ami őket korlátozná, a hatalom emberi akkor is és most is a törvény felett álltak-állnak."

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.24. 18:34:19

A lényeg az, hogy elindult a magyar nép ellenállása a liberális rend ellen, a hatalmasok ellen. Orbán pozitív szerepe ebben hatalmas, ezt el kell ismerni.

A rendszerváltás pedig arról szólt, hogy a kommunista elit átadja az országot a nyugati keselyüknek, s azok cserébe kinevezik őket valami jól fizető állásba.

Willkommenskultur 2016.07.24. 19:08:00

Nincsenek közös bünök. Illetve vannak, csak nem egyenlő arányban.

A hazugságokért 90%ban a balliberális oldal a felelős, az MSZP és az SZDSZ, úgyhogy ne maszatold a szart. Mi az a Kettős Mérce blog? Kit érdekel? Kit is képvisel? 0,5%os vadlibeket? A kurucinfóval egy polcra való baromság az a mühely, bár csak tizedannyira ismert.

nemecsekerno_007 2016.07.24. 19:08:43

@pamut: Erre nem tudok mit mondani. Ha te ebben hiszel az a te bajod. De ennek a deficites gondolkodás hátránya megmutatkozik az "elmúlhatév" választási eredményeiben is. De azért hajrá, csak így tovább. Egyszer biztos bebizonyítod, hogy ami sárga és hápog az denevér.

Astalavista 2016.07.24. 19:13:35

@pamut: "Annyira vicces hogy nem tudod cáfolni amit írtam"

Maga a tény, hogy leírhattad amit írtál, és nem lincselt meg senki, cáfolja amit leírtál.
Erdogan Törökországában már ott lógnál valami hídon, és nagy tömeg hancúrozná körbe a hulládat. Magyarországon meg folytathatod a habzó szájú rágalmaidat nyugodtan. :)

pamut 2016.07.24. 19:16:12

@nemecsekerno_007:
Már eddig is feltűnt hogy nem tudsz mit mondani, épp ezt írtam az előbb is... Ez nem hit kérdése, ezek tények, azért akarod hitkérdésnek hazudni mert nem tudod cáfolni.

Az ügyészség, illetve úgy általában a hatalom jogi elszámoltatása szempontjából 100%-ban megtörtént a bolsevista visszarendeződés. A mai Orbán-csicska ügyészség épp annyira "üldözi" a hatalomhoz közeli bűnözőket, mint annak idején Kádár kamu ügyészsége, az Orbán-rendszer kegyeltjei épp úgy a jog fölött állnak mint a Kádár rendszerben az akkoriak.

Tehát ebből a szempontból: Kádár-rendszer = Orbán-rendszer

nemecsekerno_007 2016.07.24. 19:21:26

@Astalavista: Jajaj, a demokráciában sajnos csak addig jutottunk, hogy lehet pofázni. Nálunk sokan ezt úgy értelmezték, hogy elég CSAK pofázni. Persze abból se GDP, se exportképes termék nem lesz. Ilyenek ezek az operett demokraták :)

nemecsekerno_007 2016.07.24. 19:24:24

@pamut: :) utánozhatatlan vagy. Nem baj, majd az eredményeid talán egyszer meggyőznek. :)

Nem jó ha gyorsan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk :) Hajrá!!!

pamut 2016.07.24. 19:25:30

@nemecsekerno_007:

Látom vért izzadsz hogy rám és személyemre tereld a témát, nyilván fideszes vagy ezért akarsz terelni a bolsevista szégyenetekről.

ősbölény 2016.07.24. 19:26:20

Még nem olvastam az eredeti cikket, melyre ez a blogbejegyzés válaszolt, csak remélni tudom, hogy abban adatok, tények és idézetek is szerepeltek, hivatkozási alapként, nem csak egy általános, konkrétum nélküli gyalázkodás. Csak egy példát erre: nyilván a privatizáció során sokan voltak előnyös helyzetben, pl. egy vállalati igazgató vagy párttitkár (pl. Orbán Győző), de miért lett volna az egész folyamat rablás? Rablás az államosítás volt, negyven évvel azelőtt. Egyszóval azért, mert a mai kormányzó pártszövetség valóban nem más, mint egy maffia, nem mondhatjuk azt, hogy minden ma létező politikai szereplő egykutya.

ősbölény 2016.07.24. 19:34:21

Továbbá csak a félreértések elkerülés végett: természetes, hogy a Kéményseprőipari Vállalatot annak az igazgatója privatizálta, nem egy kétkezi kéményseprő, mert nem elég a kéménysepréshez érteni, az üzlethez és a vállalatvezetéshez is érteni kell. A baj az volt, amikor a privatizáció után az új tulajdonos eladta a cég ingatlanvagyonát és lelépett vele, vagy ha csődbe vitte a vállalatot. Nem volt eredendő bűn a magyar privatizáció, ahogy ezt bal- és jobboldali populisták előszeretettel állítják, de az hiba volt, hogy nem vonták be eléggé a külföldi tőkét, és ha bevonták, akkor nem gondoskodtak a piacvédelemről (tehát arról, hogy a befektető ne piacot, hanem tényleg működő és tovább is működő céget vegyen).

ősbölény 2016.07.24. 19:42:12

Most elolvastam az eredeti cikket is, amelyre a blogoló reagált. Az a cikk abszolút konkrét, köztudott, a hírekben szereplő tényekre alapoz, nem torzítja el azokat, következtetései logikusak, érthetők, pontosak. Aki nagyon elfogultan FIDESZ-fan, az megpróbálhatja másként értelmezni az eredeti cikkben említett tényeket, hogy ez a kísérlet mennyire reménytelen lenne, azt világosan mutatja, hogy sem a blogoló, sem az itt kommentelő elvbarátai nem próbálkoztak meg vele.

ősbölény 2016.07.24. 19:48:57

@nemecsekerno_007: Teljes reprivatizáció nem lehetett. Erről akkor sok vita folyt. Kinek lehetett volna visszaadni a Weiss-Manfréd céget? Aztán az 1990-ben nem is úgy nézett ki, mint 1938-ban. A választott megoldás, a "kárpótlási jegyes" privatizáció sok visszaélés forrása lett, de aki vissza akarta szerezni a családja egykori szocializált cégét, azok többsége megtehette (Zwack Péter pl. visszavásárolta az Unikumot).

aL__Ex 2016.07.24. 19:49:47

Mindig meglepetésként ér, amikor egy egy-egy blogbejegyzésem felkerül a címlapra. Órák múlva sikerül is értesülnöm róla.

aL__Ex 2016.07.24. 19:54:09

@nemecsekerno_007:

"... miért csak a rendszerváltó politikai elitet kell elővenni? A társadalom se nagyon erölködött, hogy párbeszéd follyon a rendszerváltásról."
Azt sem tudtuk, hogy mibe lehetne beleszólni és hogyan. A Társadalmi kerekasztal tárgyalásokról akkor kaptunk hírt, amikor már úgy érezték, hogy velünk is tudatni kell. Már túl voltunk a dolgokon, amikor nekem is eszembe jutott a kérdés: és én miért nem lehetek ott? Ki jelölte ki ezeket az embereket?

Ma már tudjuk a választ, hogy az MSZMP.

aL__Ex 2016.07.24. 19:58:12

@pamut:

Javaslom, hogy az Orbán-rendszert és a Kádár-rendszert ne keverjük össze! Az ilyesféle kommunistázást én teljesen tévesnek tartom.

Minden vitában megjelenik ez az érv. Arra jó az egész, hogy két legyet egy csapásra csapjunk le. A vitapartnerünket komcsizással alázzuk, de rúgunk egyet az ősellenségbe, a komcsikba is, mintha volna a dologhoz bármi közük.

Ez nem korrekt vitamódszer.

aL__Ex 2016.07.24. 20:04:47

@pamut:

Aki Erdoganról akar értekezni, az tegyen fel a netre egy önálló posztot, és ott vitassa meg!
Jelen cikknek nem Orbán Viktor (vagy Erdogan) emlékezetpolitikájáról és történelemhamisításáról szól (mert azt tudjuk, hogy van, Diószegi Horváth Nórának igazat is adtam ebben), hanem a rendszerváltó pártokról , az ún. "demokratikus" ellenzékről szól, mert azt viszont elhallgatta a szerző. Ha lehet, erről tessék véleményt mondani!

pamut 2016.07.24. 20:05:15

@aL__Ex:
Világosan leírtam hogy mi alapján vetem össze őket, és az teljesen jogos. ha van konkrét, érdemi ellenérved arra amit írtam, akkor hallgatlak.

Mellesleg sokkal több rokon vonás van az Orbán-rendszer és a Kádár-rendszer között mint írtam, én csak egyet emeltem ki. De kérésre szívesen sorolom a többit is...

aL__Ex 2016.07.24. 20:06:38

@nemecsekerno_007:

"Ez akkora hazugság, hogy neki lehet támaszkodni."
:)
Egyetértek! Szuper ez a szólás!

conchita wurst 2016.07.24. 20:12:08

@pamut: A kádár rendszerben nem volt sem szabad jelöltállítás sem választás, persze tudod te ezt csak biztos van az a 6-7% DKs demenciás nyugger aki (amellett hogy a kádár rendszer legnagyobb haszonélvezőe volt), most ezen az alapon szidja Orbánt.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.24. 20:21:18

Horthynak nincs szüksége restaurációra.
Mikor az utolsó Gyurcsány féle spicli az utolsó D-209 féle ügynök, az utolsó Horn féle pufajkás, és az ide kommentelő munkásőrök meghaltak, akkor magától helyre áll majd, a ballib véleménydiktatúra által meghamisított és átírt történelem, a helyére.

Akkor már a mostani ballibekre csak úgy fogunk emlékezni, akik gyűlöletet szítottak, szétlopták az országot, és ellenzékeieket verettek azonosíthatatlan karhatalmistákkal, amellett hogy előszeretettel hamisították történelmünket, és fényezték a komcsi diktatúra promiens szereplőit, a Károlyi féle hazaárulóktól, a Horn féle 56-os gyilkosokig.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.24. 20:23:10

@pamut:

Itt van pl pamut, a Gyurcsnyista spiclik, és Horn féle gyilkosok és komcsi tolvajok fizetett védőszentje,.

aL__Ex 2016.07.24. 20:25:49

@pamut:

"A két rendszer, a Kádár-rendszer és az Orbán-rendszer ebből a szempontból teljesen egylényegű..."
Nehogy már azt mondd, hogy szerencsétlen Kádár János a felelős azért, hogy ma rosszul élünk! Kádár János egyetlen szóval sem mondta Orbán Viktornak, hogy számolja fel a jogállamiságot.

Valamilyen fokon természetes, hogy minden diktatúra egy-két dologban hasonlít egymásra. Abban, hogy diktatúra. De jobb a lelkednek, ha most kommunistázhatsz egyet?

aL__Ex 2016.07.24. 20:31:22

@Willkommenskultur:

"Nincsenek közös bünök. Illetve vannak, csak nem egyenlő arányban.
A hazugságokért 90%ban a balliberális oldal a felelős... ne maszatold a szart."
Szerintem vannak. Erkölcsileg minden mai párt egy nagy rakás nulla, lévén mindkettő egy maffia. De minimum a kapitalizmus imádata közös bennük.

aL__Ex 2016.07.24. 20:36:16

@a BircaHang Média szerk.:

"A lényeg az, hogy elindult a magyar nép ellenállása a liberális rend ellen, a hatalmasok ellen. Orbán pozitív szerepe ebben hatalmas, ezt el kell ismerni."
Azért ennyivel én nem érem be. Ez kevés ahhoz, hogy én Orbán-fan legyek.
Mitől jobb, ha a Fidesz-közeli maffia a kizsákmányoló, és az menti a korrupciós pénzeket + az elcsalt adókat offshore számlákra? Dagad a kebled a nemzeti maffia cselekedeteire?

Az egyik 19, a másik 1 híján 20.

conchita wurst 2016.07.24. 20:42:15

@aL__Ex: Ilyen a demokrácia. Ha tudsz jobb rendszert mondjad. Semmivel nincs nagyobb demokrácia az USAban mint Magyarországon.

www.origo.hu/nagyvilag/20160724-sanders-a-demokrata-part-vezetojenek-tavozasat-koveteli-a-wikileaks-informacioi-alapjan.html

Ami nekem abból a rendszerből tetszik az a vélemény szabadsága. Európában ezt nem ismerik.

aL__Ex 2016.07.24. 20:46:50

@pamut:

"Kádár-rendszer = Orbán-rendszer"
Ha jobb a lelkednek, akkor higgyél nyugodtan ilyen ostobaságokban! De nagyon ne hangoztasd, mert magadat égeted vele!

pamut 2016.07.24. 20:47:36

@conchita wurst:
a jelöltállításról írtam vagy a hatalom-csicska hazaáruló ügyészségről te kis csúsztató fideszes? ennyire fáj az igazság?

a hatalom jog kontrollja szempontjából: Kádár-rendszer = Orbán-rendszer.

pamut 2016.07.24. 20:48:57

@Ballib cenzúrázók réme 15:

szia bájerzsót, te kollaboráns hazaáruló, milyen bénán gyalázkodsz ma este, már megint csontérszeg vagy? :D

pamut 2016.07.24. 20:49:44

@aL__Ex:
"Nehogy már azt mondd, hogy szerencsétlen Kádár János a felelős azért, hogy ma rosszul élünk!"
Semmi ilyet nem írtam, ennyire nem megy a szövegértelmezés?

pamut 2016.07.24. 20:51:07

@aL__Ex:
te csak ne ragadd ki a kontextusból amit írtam kedves. a teljes gondolat így hangzik:

"Az ügyészség, illetve úgy általában a hatalom jogi elszámoltatása szempontjából 100%-ban megtörtént a bolsevista visszarendeződés. A mai Orbán-csicska ügyészség épp annyira "üldözi" a hatalomhoz közeli bűnözőket, mint annak idején Kádár kamu ügyészsége, az Orbán-rendszer kegyeltjei épp úgy a jog fölött állnak mint a Kádár rendszerben az akkoriak.

Tehát ebből a szempontból: Kádár-rendszer = Orbán-rendszer"

ha van ellenérved, írd le szívesen elolvasom. ha meg csak puffogni akarsz akkor puffogj....

conchita wurst 2016.07.24. 20:51:11

@pamut: Mi van az ügyészséggel? Nem tudod hogy kell ügyészt választani egy demokráciában?

pamut 2016.07.24. 20:52:52

@conchita wurst:
komolyan nem tudod mi a baj a kollaboráns hazaáruló orbán-csicska ügyészséggel? :DDDDDD

aL__Ex 2016.07.24. 20:52:52

@nemecsekerno_007:

"... a demokráciában sajnos csak addig jutottunk, hogy lehet pofázni."
Elhittük, hogy állítólag szabad választások is vannak. csak alternatíva nincs. Bárkire szavazol, a nagytőkét képviseli. Akár nemzetiszínű, akár szivárványszínű.

Változás ebben akkor lesz, ha a pénz demokráciáját felszámoljuk, és helyreállítjuk a népszuverenitást. Utána esetleg lesz is választási alternatíva, ha a birka nép hajlandó feladni a beléje rögzült táborelvűségét, és elkezd végre gondolkodni is.

aL__Ex 2016.07.24. 20:57:45

@pamut:

"... nyilván fideszes vagy ezért akarsz terelni a bolsevista szégyenetekről."
Na, el is jutottunk odáig, hogy mire való a "bolsevistázás". Arra, hogy elkezd a vitapartnereket ilyesmivel alázni...

Ez érvelési hiba. Miért volna szégyen az, ha valakinek "bolsevik" nézetei vannak? Másrészt miből gondolod, hogy "bolsevik" volna a vitapartnered?

Légy szíves befejezni a blogomban ezt a fajta argumentum ad hominem érvelést!

pamut 2016.07.24. 21:00:19

@aL__Ex: LOL, az hogy mire reagáltam és mik indokolták azt amit írtam az látom nem is érdekel :DDD

ha meg ki akarsz dobni a blogodról akkor ne gyártogass hozzá kamu ürügyeket, csináld azt kész...

pamut 2016.07.24. 21:11:40

@conchita wurst:
az elmúlt 6 évben hol voltál hogy nem tudsz semmit? a holdon? vagy magánzárkában eltiltva a hírektől? még a rogánmaffiózó ügyeiről és az ügyészség falazásáról sem hallottál?

a fideszbűnözők számára Mo-on. megszűnt a jogállam, az elszámoltathatóság, mivel az ügyészség nem üldözi őket, hanem védi őket és a magyarellenes rablásaikat. ugyanaz van tehát ebből a szempontból mint a ruszkiknál vagy újabban a törököknél is, vagy éppen ami nálunk is volt 1989 előtt.

conchita wurst 2016.07.24. 21:13:26

@pamut: Szerintem semmi baj az ügyészséggel, nem is hallottam kritikát se róla.

Monduk nem olvasok HVGt meg NOLt, az igaz. Van vmi konkrét törvénytelenség ami az ügyészségez kötődik?

aL__Ex 2016.07.24. 21:14:03

@ősbölény:

Helyesbítenem kell téged, az előzményezett cikk egyáltalán nem volt "konkrétum nélküli gyalázkodás", sőt semmilyen gyalázkodás nem volt benne. Ilyet én nem állítottam. Csak azt állítottam, hogy a saját (és a közös) történelemhamisítással hanyagol el.

Leírtam azt is, ha ettől eltekintek, még egyet is értek vele.

"de miért lett volna az egész folyamat rablás?"
Azért, mert kézen-közön eltűnt a magyar nép társadalmi tulajdona.

"Rablás az államosítás volt, negyven évvel azelőtt."
Ezen lehet vitatkozni. De tételezzük fel, hogy így van! Bár minimum azért nincs így, mert az államosítás óta, azért jelenős mennyiségben tettünk is hozzá, azt ne felejtsd el.

De ez most nem lényeg. Ha a privatizált társadalmi tulajdon teljes egészében az államosításból származott volna, akkor sem lett volna szabad szarért-húgyért-bagóért elosztogatni, azaz sógoroknak-komáknak privatizálni. Na, meg külföldi cégeknek áron alul eladni, miközben valami offshore számlán az illetékes elvtársaknak csurrant-cseppent valami. A Nyugat meg piacnak fölvásárolta az egész országot.

Ezt te mind azzal próbálod mentegetni, hogy államosításból származott? Mondd! Van neked józan eszed és erkölcsi mércéd is?

"... azért, mert a mai kormányzó pártszövetség valóban nem más, mint egy maffia, nem mondhatjuk azt, hogy minden ma létező politikai szereplő egykutya."
Tisztázzuk! A privatizációs mutyihoz a Fidesznek volt a legkevesebb köze. Az jellemzően az MSZMP, az MSZP és az SZDSZ műfaja volt.

pamut 2016.07.24. 21:22:50

@conchita wurst:
ja, hogy csak a fideszes habonyista agymosást és hisztérikus hazudozást olvasod egyfolytában, így nem csodálom hogy lila gőzöd sincs arról mi folyik ebben az országban.

az van amit írtam: az ügyészség az összes fideszes bűnözés kivizsgálását szabotálja vegytiszta orbánista kézivezérlés van, látványosan megszűnt a jogállam ezen része, pont úgy ahogy Kádár ügyészei sem firtatták az akkori geci bűneit. Komolyan semmit se hallottál erről se a Rogánmaffiózó botránysorozatáról, de arról amit pl. Questor-ügyben művel a hazaáruló ügyészség?

A jegybanki Matolcsy-maffiáról se hallottál semmit ugye? Hihetetlen hatékonysággal szeparálod el magad a valóságtól....

conchita wurst 2016.07.24. 21:48:27

@pamut: Én nem olvasok ballib sajtót, mert szélsőséges. Szóval mi van az ügyészségen? De csak konkrétum érdekel.

aL__Ex 2016.07.24. 21:53:30

@ősbölény:

"... természetes, hogy a Kéményseprőipari Vállalatot annak az igazgatója privatizálta, nem egy kétkezi kéményseprő, mert nem elég a kéménysepréshez érteni, az üzlethez és a vállalatvezetéshez is érteni kell."

Te csak ne becsüljél le senkit! A versenyeztetés során a szakmai hozzáértést nagyon frankón el lehet ám bírálni!

Egyébként Gyurcsány Ferenc melyik Kéményseprő Vállalatot privatizálta, amelynek tevékenysége területén szakmai hozzáértéssel rendelkezik. Ad 1.

Ad 2, mennyi saját erőt fizetett Gyurcsány az összes általa privatizált társadalmi tulajdon vételárából? Nem úgy volt, hogy "kapcsolati tőkével" fizette ki a vétekárat? Amiért is a "Piroskaveje" gúnynevet érdemelte ki? (Ezt csak azért említem, mert ebben az időben én, mint vállalkozó 40 százalékos kamatra kaptam hitelt.)

Egy másik példa Széles Gábor "szakértelme", amit a VIDEOTON Holdingban törzstőkeként ismertek el neki. Állítólag a piacismeretére kapta az egészet, hogy majd ő fogja eladni a Videoton televíziókat a FÁK országaiban. Egyetlen darabot sem adott el. Nem ambicionálta magát az üzletre. Arra kellett neki a szellemi apportjának az elismerése, hogy utána rövid úton értékesítse (ÁFÁ-s áron) az apportját, amiből aztán más vállalatokat privatizált magának. Ügyes, nem?

Mennyire volt a privatizáció nyilvános? Mindent megtettek azért, hogy illetéktelen hozzá ne férjen!

De ha azt mondod, hogy én nem értek a vállalatirányításhoz, és nem voltak piacismereteim, az akkor sem magyarázat arra, hogy miért nem kaphattam meg az elherdált társadalmi tulajdon rám eső részét (levonva belőle az államadósság rám eső részét). rt ha a vállalatirányításhoz nem is értek, de pénzköltéshez igen. Elkölteni én is el tudtam volna.

"Nem volt eredendő bűn a magyar privatizáció, ahogy ezt bal- és jobboldali populisták előszeretettel állítják..."
Ezen a kérdésen megoszlanak a vélemények. Te gondolhatod így, én nem fogom leharapni a fejedet, de ezt a kérdést bizony jó alaposan ki kellene vizsgálni, és végre meg kellene vitatni. Mert azt könnyű mondani, hogy ez csak "populista" vélemény. Az már egyáltalán nem "populista" vélemény, hogy a kérdést szőnyeg alá seprik.

"... de az hiba volt, hogy nem vonták be eléggé a külföldi tőkét..."
Mások szerint meg túlzottan is bevonták őket. Mert így csak gyarmat lettünk. És bizony van benne realitás.

aL__Ex 2016.07.24. 21:59:01

@ősbölény:

A szerző cikke szerintem is korrekt - azzal az apró megjegyzéssel, hogy elhallgatja a ballibek ősbűneit, amelyeket a történelemhamisításban elkövettek. Plusz elhallgatja a privatizációs mutyiban elkövetett ősbűnöket. Azaz a saját fél bűneiről nem beszél. Innentől kezdve pedig színtiszta táborelvű árokásás, azaz kettős mérce.

De kit sorolsz te a Fidesz-fanok közé? Remélem, nem énrám céloztál!, mert soha semmi közöm nem volt a Fideszhez, egyetlen egyszer sem szavaztam rá.

aL__Ex 2016.07.24. 22:03:36

@pamut:

"Világosan leírtam hogy mi alapján vetem össze őket, és az teljesen jogos."
Szerintem meg nem jogos. De döngesd csak nyugodtan a melled.

Engem nem érdekelnek az állítólagos érveid, amivel a kommunistázást próbálod elkövetni. nevetségesnek tartom az egész erőlködést.

Fölösleges itt szívóznod.

pamut 2016.07.24. 22:12:23

@conchita wurst:
Ja, hogy te azt a trolltaktikával próbálkozol hogy síkhülyének tetted magad és a legalapvetőbb tényeket is el akarod magyaráztatni magadnak? :D hát ezzel kurva nagyot buktál, emeld csak fel a kicsi kis kacsódat és pótold be az elmúlt 6 év botránysorozatit, a ,agyarellenes hazaáruló orbámaffia bűneit és az ügyészség fedezéseit hozzá, nem vagyok a lakájod meg a külön magántanárod sem hogy korrepetáljalak. de ha te szereted magad hülyének tettetni akkor csak így tovább, mondjuk egyre több fideszes kénytelen már ide süllyedni mert már annyira nem bírjátok elviselni a szégyeneteket....

pamut 2016.07.24. 22:13:09

@aL__Ex:
"Szerintem meg nem jogos."

ja, hogy "szerinted": D
na látod, ez aztán alapos érvelés volt :)

conchita wurst 2016.07.24. 22:15:53

@pamut: Szívesen hallanék már legalább egy darab legalapvetőbb tényt, ezt már harmadszor kérem tőled, erre harmadszor fosod a bullshitet hogy orbán maffiaállam polt maffiaügyész.,

Kit érdekel ez?

aL__Ex 2016.07.24. 22:17:58

@conchita wurst:

"Ilyen a demokrácia. Ha tudsz jobb rendszert mondjad. Semmivel nincs nagyobb demokrácia az USAban mint Magyarországon."
A nyugatos típusú demokráciának semmi köze ahhoz a demokráciához, amit én el tudnék képzelni magunknak. Az csak a pénz demokráciája, amelyben akárkire szavazhatsz, ugyanazt kapod, nincs benn az alternatíva lehetősége.

A demokrácia ott kezdődne, ahol a pénz befolyása véget érne. És a demokráciában a népszuverenitás akaratának kéne megfogalmazódnia.

Hát hogyne tudnék jobbat elképzelni, mint ami ma van, ami csak a demokrácia megcsúfolása. Még hogy a liberális demokrácia volna a csúcs!?

"Ami nekem abból a rendszerből tetszik az a vélemény szabadsága. Európában ezt nem ismerik."
A vélemény szabadsága Európában is létezik annyira, amennyire a tengeren túl. Elmondhatod a véleményedet, ki olvassa el? Ezt a posztot sem olvasná senki, ha nem emelik ki. Minél nagyobb a véleményszabadság, annál több vélemény hangzik el, és annál inkább elsikkad a lényeg.

Milyen érdemi hatása van a előadott véleményeknek? Sajnos az egész már ott kezdődik, hogy tökéletes agymosás létezik. Önálló akarat nélküli birkák lettünk. A komoly véleményre agyonhallgatás a válasz.

pamut 2016.07.24. 22:18:28

@conchita wurst:

nem bírod, vagy nem akarod ezt felfogni?:
"nem vagyok a lakájod meg a külön magántanárod sem hogy korrepetáljalak. de ha te szereted magad hülyének tettetni akkor csak így tovább, mondjuk egyre több fideszes kénytelen már ide süllyedni mert már annyira nem bírjátok elviselni a szégyeneteket...."

conchita wurst 2016.07.24. 22:19:34

@pamut: Szóval hazudozol. Akkor meg lécci ne ugass bele mások beszélgetésébe.

aL__Ex 2016.07.24. 22:19:47

@pamut:

Ha lehetséges, az én blogomban mellőzd az ilyen személyeskedést!
Köszönöm!

conchita wurst 2016.07.24. 22:23:34

@aL__Ex: 'A vélemény szabadsága Európában is létezik annyira, amennyire a tengeren túl. '

Te is tudod hogy ez nem igaz. Európában van egy csomó tabutéma amiről nem lehet írni, vagy csak egyféleképpen. Ilyen tabu amerikában is van, de sokkal kevesebb.

Én nem vagyok kapitalizmusellenes, kapitalista gazdaságban pedig csakis pénzddemokrácia létezhet. De pártolom a kapitalizmus és a 'szabad' verseny korlátozását, mert demmokrácia csak ott van, ahol sok a tuladonos, nem ott, ahol egyre kevesebb.

pamut 2016.07.24. 22:25:33

@conchita wurst:
ezt kérdeztem, ugye nem mersz rá válaszolni?: "nem bírod, vagy nem akarod ezt felfogni?"

de tudod, mit csak hogy jót röhögjek rajtad, mindjárt dobok pár cikket a maffiádról oké? :D tudod arról amiről azt hazudod hogy nem tudsz semmit, nem hallottál semmit, olyan tudatlan vagy mit egy gomba az erdőben :DDDD

pamut 2016.07.24. 22:26:58

@aL__Ex:
akinek válaszoltam az spiclik és gyilkosok védőszentjének nevezett engem. már megint kettős mércéd van? már megint csak akkor fáj a személyeskedés ha én reagálok az ellenem folyó lejáratásra? nagyon átlátszó vagy....

pamut 2016.07.24. 22:35:31

@aL__Ex:
nesze te kis tudatlan akinek lila gőze sincs a maffiaügyekről :DDD

"A Fővárosi Főügyészség elutasította Hadházy Ákos feljelentését és megtagadta a nyomozást a kormányzati eredményeket hirdető plakátkampány nettó 600 millió forintos megrendelésével kapcsolatban"
" Mint ismert, a HG 360 Reklámügynökség Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának a cége."
index.hu/belfold/2015/11/23/kifogyott_a_kreativitasbol_az_ugyeszseg_a_sikerkampany-ugyben/

"Polt Péter tutibiztos benne, hogy Tarsoly Csaba nem fizetett le senkit"
444.hu/2016/01/11/polt-peter-tutibiztos-benne-hogy-tarsoly-csaba-nem-fizetett-le-senkit

"Naná, hogy nem hallgatja ki a Quaestor-vezér titkárát az ügyészség"
""a beszerzett bizonyítékok értékelése során nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán az ügy megítélése szempontjából jelentős bizonyítandó tényről tudomással bírna"
"Polt lánya Mikuska barátnője."
hu/2016/05/04/nana-hogy-nem-hallgatja-ki-a-quaestor-vezer-titkarat-az-ugyeszseg

"Polt Péter felesége ellenőrizte a Matolcsy-alapítványok gazdálkodását, mikor elkezdték szórni a pénzt"

"Pert nyert a Népszabadság: Rogánék áron alul adtak el ingatlanokat"

"93 millióért megkapták az önkormányzattól, pár hónappal később 193 millióért eladták. Szerinted mi az?
Igen, igen. V. kerületi ingatlan!"
facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/a.486159078123247.1073741827.478686885537133/1080120168727132/?type=3&theater

van még, kérsz?

aL__Ex 2016.07.24. 22:36:57

@pamut:

"Nehogy már azt mondd, hogy szerencsétlen Kádár János a felelős azért, hogy ma rosszul élünk!" (Én)
"Semmi ilyet nem írtam, ennyire nem megy a szövegértelmezés?" (Te)

Az én szövegértésemmel semmi gond nincs, a tieddel van a baj! Te valóban nem írtál egyetlen szót sem arról, hogy rosszul élünk. De én írtam.
Azt nagyon jól tudom persze, hogy a liberálisoknak nem fáj az, ha rosszul élünk. Nektek a lelketek fáj, hogy elbukott a köztársaság, meg a látszólagos liberális jogállamiság. Én viszont tudom, hogy a nyomorgó társadalom fizikailag éhezik és szenved szükséget.

Lelkesen támogatnálak ám benneteket, ha hatalmon lett volna bennetek valami készség a társadalom válságával foglalkozni. De nem, ti csak az öncélú hatalomgyakorlásban vagytok érdekeltek.

aL__Ex 2016.07.24. 22:38:31

@pamut:

A szavaid teljes "kontextusa" sem érdekel. Egyébként nem vagyok a "kedvesed".

pamut 2016.07.24. 22:41:02

@conchita wurst:

nesze még egy kis 1989 előtti időket idéző, tipikus bolsi-szagú jelenség, nem csak az ügyészég de a zsaruk is védik a fideszmaffiózókat akik a jog fölött állnak:

"Nem számít, hogy a szokásos ár tízszeresét sikerült kifizetni egy közbeszerzésen, ha a pályáztatás érvényes volt, vagyoni hátrányokozás vagy hanyag kezelés gyanúja szóba sem jöhet. Ezt az érvelést a Nemzeti Nyomozó Iroda adta írásba, amikor elutasította az Országos Roma Önkormányzat költekezése miatt tett feljelentést."
index.hu/belfold/2015/05/20/kreativ_nyomozok/

"A számos konkrét ingatlantranzakciót felsoroló beadvány elől a rendőrök azonnal kitértek, mert ahogy fogalmaznak,
nem tudtak megnyugtató módon állást foglalni a nyomozás elrendelése vagy elutasítása tárgyában."

Hogy ízlik a fideszkommunizmus?
Zabálod ugye?
Semmi kétség...

na még pár:
"Rogán szomszédjának ad milliárdokat a kormány, hogy Brüsszelnek üzengessen"
index.hu/gazdasag/2016/05/19/rogan_szomszedjanak_ad_milliardokat_a_kormany_hogy_brusszelnek_uzengessen/

az offshore-os rogánmutyi is kerüljön szóba:
"Egyre többet bukunk a Rogán-féle letelepedési kötvényen"
index.hu/gazdasag/2016/05/12/egyre_tobbet_bukunk_a_rogan-fele_letelepedesi_kotvenyen/

ja az meg hogy tetszik hogy a fideszbünöző Polt a feleségén át a jegybanki maffiában vesz részt, a vején keresztül meg a Questor-maffiában? :DDD
igazi jogállam ugye, orbán-módra... :DDDD

pamut 2016.07.24. 22:44:47

@aL__Ex:
mi vaaaan??? :DDDD

te ezzel a mondatoddal: "Nehogy már azt mondd, hogy szerencsétlen Kádár János a felelős azért, hogy ma rosszul élünk!" - szóval ezzel azt sugalltad hogy én ezt vagy valami hasonlót állítottam volna. ez igaz? nem, nem igaz. akkor megy neked a szövegértelmezés? nem, nem megy.
ennyi, a többi hülyeségre meg szót sem érdemes vesztegetni.... kicsit inkább el kéne gondolkodnod arról milyen hamis állítást sugalltál az én írásomba, és akár egy elnézést-kérés is beleférhetne, már ha van benned ennyi becsület....

aL__Ex 2016.07.24. 22:45:47

@pamut:

"... hogy mire reagáltam és mik indokolták azt amit írtam az látom nem is érdekel..."
Leírtam a véleményemet, de el is kellett volna olvasni. Sőt netán megérteni. Te azonban folyamatosan "együgyű" megszállottsággal ismételgeted a rögeszmédet.

Ne csodálkozzál, hogy azt mondom, hogy unalmas. Ideje volna ezt a fajta zaklatást végre befejezned!

HaCS 2016.07.24. 22:50:19

"Aki a rendszerváltáskor a kapitalizmust akarta restaurálni, annak tudnia kellett, hogy ez szükségszerűen az elmaradt eredeti tőkefelhalmozás pótlólagos újra futtatását jelenti. Utólag józanul belátható, hogy ebben a tragédia, a milliók nyomora eleve programozva volt."

Ha jól értelmezem, ez a poszt mondanivalójának magva, és meg kell mondjam, ezzel teljes mértékben egyet is értek.

Csakhogy nem érthetek egyet a rendszerváltásnak (annak minden bűnével, és hiányosságával), és a vélt mostani állapotnak (ti. a Horthy korszak restaurációja) az egyenes következmény jellegű összekapcsolásával. Való igaz, hogy a 20. században Magyarországon csak a Horthy-korszakban volt valamiféle kapitalizmus-szerű rendszer, azonban semmi nem igazolja, hogy rendszerváltó szervezeteink ehhez az állapothoz kívántak volna akkoriban visszatérni. Talán éppen az volt a gond, hogy Magyarországnak nem restaurálnia kellett a kapitalizmust, hanem létrehoznia a semmiből.

A hivatkozott cikk, a FIDESZ és a Horthy rendszer kapcsolatát, jelképeit, hasonlóságait veszi sorra. Csak nagyon érintőlegesen kerül benne szóba a rendszerváltás, mondhatni mellékszálként. Ha a szerző a rendszerváltáskor történt eseményeket kívánja feldolgozni, lelke rajta, de nem tartom túl etikusnak egy olyan cikkel kapcsolatba hozni, melynek ehhez a témához semmi köze.

Másodsorban.
"És nehogy azt mondjuk, hogy ez egyedül az Orbán-kormány bűne! Mert Orbán Viktort a balliberális ellenzék juttatta trónra és tette naggyá. Azaz a Horthy-rendszer restaurálása is a balliberális ámokfutás szerves következménye, mint ahogy a neonáci szélsőjobb életre hívása is."

No. Meggyőződésem, hogy ebben az esetben néhány logikai lépcsőt átugrottunk nemde? Először is a jelenlegi kormányunk hatalomra kerülésében valóban szerepet játszott az előző garnitúra pocsék teljesítménye. Hangsúlyozom az előző garnitúráé. El nem tudom képzelni, hogy hogyan is lehetne felelős mondjuk Tölgyessy Péter, Torgyán József, vagy Antall József a jelenlegi FIDESZ kormányzásért. Különösen ha figyelembe vesszük, hogy valójában Orbán Viktort a magyar választópolgárok juttatták trónra méghozzá kétharmaddal. Sokáig megállta a helyét az az érvelés, miszerint a választókat félrevezették, nem voltak tisztában a FIDESZ szándékaival, azonban 2014-ben már mindenki tisztában volt vele mire is megy ki a játék, és mégis megválasztották újra. Ezzel az előző vélekedés sajnos látványosan megdőlt.

Rendszerváltó elitünknek sok bűne volt, de a Horthy korszak restaurációja, vagy az arra irányuló kísérlet nincs köztük Az bizony egyedül a jelenlegi kormány programja, és ezért ők és az őket megválasztó polgárok a felelősek.

Eddigi hozzászólásaiból azt feltételezem tisztában van az érveléstechnika alapjaival, biztosan tudja mit jelent a kifejezés:

post hoc ergo propter hoc

aL__Ex 2016.07.24. 22:52:21

@pamut:

"Szerintem meg nem jogos." (Én)

"ja, hogy "szerinted"" (Te)
"ez aztán alapos érvelés volt" (Te)

Figyelj csak! Az én véleményem (hogy nem jogos) éppen annyira alapos vélemény, mint a te kijelentésed, hogy "jogos". De ez téged ne is zavarjon!

conchita wurst 2016.07.24. 22:53:59

@pamut: Ne haragud de demokráciában nem az újságírók mondják ki hogy mi bücselekmény. Miért ne lehetne Polt felesége és veje ott ahol van? Szerintem minden összeférhetetlenségi jogszabálynak megfelel. Van olyan h összeféretetlenségi eljárás/kizárás, miért nem indítják meg a parlamenti képviselők?

Szóval hagyuk a szalagcímeket. Milyen konkrét büncselekményben sáros Polt, vagy Orbán? Még vád sincs nemhogy jogerős ítélet.

Arról nem beszélve, hogy Polt nem volt végig főügyész Orbán idején, és viszont. De Orbánról vagy Poltról akkor se derült ki semmi, amikor más ügyész/kormányfő volt.....

aL__Ex 2016.07.24. 22:59:37

@conchita wurst:

Éppen elég baj, hogy Amerikában is tabutéma az, hogyan lehet a kizsákmányolást megszüntetni, a társadalmi igazságosságot növelni, a kapitalista termelési módot javítani, és a társadalom demokratizmusát növelni.

Általában véve tabu téma a munkához való jog. És innentől kezdve minden hivatkozás az emberi jogokra csak blöff.

"... kapitalista gazdaságban pedig csakis pénzddemokrácia létezhet."
Szerintem nem így van. A politika pénzzel való befolyásolását törvényen kívül lehet helyezni. Én úgy vélem.

pamut 2016.07.24. 23:03:47

@conchita wurst:
:DDDDD hú de szarul mosdatsz szerecsent, fideszes kollaboráns! :D

szóval szerinted az normális és nem vegytiszta komcsi tempó hogy "A Fővárosi Főügyészség elutasította Hadházy Ákos feljelentését és megtagadta a nyomozást a kormányzati eredményeket hirdető plakátkampány nettó 600 millió forintos megrendelésével kapcsolatban".
Ez TÉNY nem egy újságíró vélemény.

Meg neked az sem bolsi trükk, hogy Polt kijelenti még bármilyen vizsgálat előtt, hogy saját vejének közvetlen főnöke, a Questor-botrány abszolút főszereplője nem korrupt: "Polt Péter tutibiztos benne, hogy Tarsoly Csaba nem fizetett le senkit"

Ezt Polt mondta, nem egy újságíró, ők csak leadták.

Ja és neked az sem komcsi tempó hogy "Polt Péter felesége ellenőrizte a Matolcsy-alapítványok gazdálkodását, mikor elkezdték szórni a pénzt" :D

És neked ez sem gond nyilván: "Pert nyert a Népszabadság: Rogánék áron alul adtak el ingatlanokat"

Meg ez sem:
"93 millióért megkapták az önkormányzattól, pár hónappal később 193 millióért eladták. Szerinted mi az?
Igen, igen. V. kerületi ingatlan!"

És a többi sem... :DDD igazi fideszkomcsi vagy, kollaboráns bűntárs vagy a magyar nemzeti jogállam szétverésében. pont miattad és a hozzád hasonlószőrűek miatt teheti meg Magyarországgal Orbán hogy visszahozza a kommunizmust, ezt a személyes bűnöd, felelősséged és szégyened.

pamut 2016.07.24. 23:04:45

@aL__Ex:
nem, az enyém valóban megalapozott vélemény volt, mivel én érvekkel alátámasztottam.....

aL__Ex 2016.07.24. 23:08:03

@pamut:

Fejezd már be légy szíves az üldözésemet! Mi ez a véleményterror? Miért kell az én blogom vendégeire rákényszeríteni, hogy arról beszéljen, amit te hallani akarsz? Elkezdted a "kommunistázással", majd folytattad az ügyészekkel.

De most már elég legyen! Vedd már észre, hogy az én posztom nem erről szól! Legyen benned annyi udvariasság, hogy arról mondasz véleményt, ami a vitaindító témája.

Ha nem érted, hogy miről beszélek, és nem a tárgyról akarsz kommunikálni akkor magyar nyelven félreérthetetlenül felkérlek rá, hogy kopjál már le! Fejezd már be a trollkodást! Már ezt vagyok kénytelen mondani, mert világosan látszik, hogy szét akarod verni az egész beszélgetést.

Ha a kérésemet nem érted, van más módja is...

aL__Ex 2016.07.24. 23:13:03

@pamut:

"mi vaaaan???"
Az van, hogy innentől kezdve keresztülnézek rajtad, te erőszakos barom. Ignorálom a trollt! Do not feed the troll!

pamut 2016.07.24. 23:14:15

@aL__Ex:
azt a kommentet amire most reagáltál nem neked szántam hanem másnak, csak rossz helyre kilkkeltem, elnézést. mindjárt korrigálom.

pamut 2016.07.24. 23:15:40

@conchita wurst:

helló, ezt is neked szántam csak véletlenül másnál klikkeltem a válaszra, de neked szól:

alex-mediafigyelo.blog.hu/2016/07/23/a_taborelvu_emlekezetpolitika/full_commentlist/1#c30858274

conchita wurst 2016.07.24. 23:17:26

@aL__Ex: Emlékszünk mi volt a munkához való jog. Ehhez a kommunizmusban munkakötelezettség is társult, de egyik sem müködött, így sokkal őszintébb kukázni az egészet.

Miért lenne kötelező dolgozni? Vagy miért lenne hozzá jogod?

'Szerintem nem így van. A politika pénzzel való befolyásolását törvényen kívül lehet helyezni. Én úgy vélem.'

A törvényeket nem a jóisten írja hanem emberek, akik pénzért kaphatóak. A királyság korában is a pénz alakította a politikát, meg ma is. Ma leginkább médiát kell tartani belőle.

conchita wurst 2016.07.24. 23:21:15

@pamut: "A Fővárosi Főügyészség elutasította Hadházy Ákos feljelentését és megtagadta a nyomozást a kormányzati eredményeket hirdető plakátkampány nettó 600 millió forintos megrendelésével kapcsolatban".
Ez TÉNY nem egy újságíró vélemény.

Hát lehet hogy ez szerinted tény, szerintem meg ez vélemény. Mármint hogy ez komcsi tempó. A tény annyi hogy elutasították. Na és?

Mivel jogilag nem releváns hogy mi Hadházy véleménye, nem értem mit akarsz vele?

pamut 2016.07.24. 23:25:36

@conchita wurst:
"A tény annyi hogy elutasították. Na és?"

ja hogy szerinted azzal semmi baj hogy egy nyilvánvaló fideszbűncselekmény ügyében megtagadja a nyomozást a főügyészség, azaz fedezi a bűnözőket :DDDD

legalább kapsz pár morzsát a fideszmaffia zsákmányaiból is, vagy csak balek módjára ingyér véded őket? :D

a többi ügyben még gondolkozol hogyan mosd ki a szerecsent?

conchita wurst 2016.07.24. 23:26:25

@pamut: A nyilvánvaló fideszbüncselekmény az mi? Ez a következő tény a történetben?

pamut 2016.07.24. 23:35:13

@conchita wurst:

ott van a cikkben, nem beszélsz magyarul? amúgy még ezeket is másoltam ki neked:

- "93 millióért megkapták az önkormányzattól, pár hónappal később 193 millióért eladták."

- "a szokásos ár tízszeresét sikerült kifizetni egy közbeszerzésen"

- "a beszerzett bizonyítékok értékelése során nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán (=Polt VEJE) az ügy megítélése szempontjából jelentős bizonyítandó tényről tudomással bírna"

nincs az a tagadhatatlan nyilvánvaló fideszbűnözés, amit te felfognál ugye? :DDD
kapsz a lóvéból amit elloptok a magyaroktól vagy hasznos balekja vagy az orbánmaffiának?

conchita wurst 2016.07.24. 23:40:46

@pamut: Cikkben? Nem abban egyeztünk meg, hogy az újságírók nem mondhatják meg vmiről, hogy büncselekmény-e? Vagy az idézett mondatok esetleg vmi releváns forrásból származnak?

pamut 2016.07.24. 23:48:17

@conchita wurst:
ez most komoly hogy el se olvasod a belinkelt cikket? :D és nem tudsz megkülönböztetni véleménycikket hírcikktől? :DDD
komolyan meddig fogod még hülyének tettetni magad hogy ne kelljen szembesülnöd az orbánmaffia bűneivel? : D mondjuk ahogy elnézlek a végtelenségig.... :D

pamut 2016.07.24. 23:50:38

@conchita wurst:
Ez is újságírói vélemény ugye? :D

"A Kúria a Népszabadságnak adott igazat a belvárosi önkormányzat által indított perben, így már biztos, hogy Rogán Antal polgármestersége idején áron alul adtak el Károly körúti ingatlanokat."

hvg.hu/itthon/20160627_Pert_nyert_a_Nepszabadsag_Roganek_aron_alul_adtak_el_ingatlanokat

conchita wurst 2016.07.24. 23:53:25

@pamut: Nem, ez végre releváns infó. A bünösöket meg kell büntetni.

pamut 2016.07.25. 00:01:06

@conchita wurst:
mi van, ötödjére felfogtad az egyiket a sokból? :DDD
és a többi fideszbűnözéseel mi van?

és ha szerinte dis bűnös rogánmaffiózó, akkor hol a büntetése? már azon túl, hogy a maffiafőnök bűnei jutalmául miniszternek nevezte ki? mi a lófaszért nincs még rogán fideszbűnöző börtönben?

ja hogy csak nem azért amit eredetileg írtam, mert ma, az Orbán-rendszerben a hatalom emberei a törvény felett állnak pont úgy mint a Kádár-rendszerben?

conchita wurst 2016.07.25. 00:11:21

@pamut: Nem, nem állnak a törvén felett. Az ilyen ügyekben további nyomozás, vádemelés kell hogy a felelősöket megtalálják. Az általad idézett ítélet semmilyen személyes érintettségre nem utal, önmagában ezért tehát senki nem mehet börtönbe, vagy másova.

aL__Ex 2016.07.25. 00:19:55

@HaCS:

"Ha jól értelmezem, ez a poszt mondanivalójának magva, és meg kell mondjam, ezzel teljes mértékben egyet is értek."
Igen, valóban, ez a poszt egyik lényeges gondolata, és örülök, hogy ennyiben egyetértünk.

"Talán éppen az volt a gond, hogy Magyarországnak nem restaurálnia kellett a kapitalizmust, hanem létrehoznia a semmiből."
Ez egy fontos gondolat a részedről, talán így is volt. Én azonban úgy vélem, hogy ezt a gondolatot könnyű cáfolni.
Én is erre céloztam, amikor arról írtam, hogy nekünk egy olyan társadalmat kellett volna létrehoznunk, amelyik egyszerre különb a vadkapitalizmusnál is, meg a szocializmusnál is. Azonban a politikai elit semmilyen alternatívát nem mérlegelt. Én ebben vélem felfedezni azt a rejtett hátsó szándékot, hogy a rendszerváltó elit már jó előre eltervezte, hogyan fogja a rendszerváltást (és természetesen a vele járó privatizációt) a saját hasznára megvalósítani. Nekem az a véleményem, hogy a privatizációs mutyi jó előre eltervezett volt!

A példa kedvléért említeném meg Liska Tibor kutatásait a szocialista vállalkozási formákról. A rendszerváltáskor simán sutba dobták az egészet. Helyette (Liska Tibor szavaival) "az egyik süllyedő hajóról átszálltunk a másikra".

Persze mindenre lehet azt mondani, hogy sürgetett az idő, és nem volt lehetőség kísérletezni. De ez sem egészen így van, mert Magyarországon volt komoly vállalkozói réteg már a rendszerváltás előtt is, én magam is vállalkozó voltam. Ezt a vállalkozói réteget gyakorlatilag egy az egyben feláldozták a privatizációs káoszban. A magyar állam a vállalatokat tökéletes fizetésképtelenségi helyzetbe hozta, é a fizetési sorban a magánvállalkozó volt az utolsó, aki a pénzéhez hozzájuthatott a felszámolási eljárások során.

Ez a fizetési sorbaállítás egy szándékosan kreált dolog volt, hogy teljesen padlóra küldjék az állami vállalatokat, hogy minél nevetségesebb áron lehessen őket privatizálni. ne felejtsük el, hogy ekkor már létezett a kétszintű bankrendszer, amely tökéletesen képes a belföldi valutában megteremteni azt a pénzmennyiséget, amelyet a forgalom zavartalansága megkíván. Ez pedig teljesen elkülönül a külföld felé fennálló adósságállománytól. Ezt az állításomat eddig senki nem tudta megcáfolni.

"Ha a szerző a rendszerváltáskor történt eseményeket kívánja feldolgozni, lelke rajta, de nem tartom túl etikusnak egy olyan cikkel kapcsolatba hozni, melynek ehhez a témához semmi köze."
Diószegi Horváth Nóra cikke azonban szól a történelemhamisításról is, ami az emlékezetpolitika része. Az én cikkem pedig szól az 1956-tal kapcsolatos történelemhamisításról. Miért ne volna etikus erről beszélni? Ez is emlékezetpolitika nem? Aki hazudik 1956-tal kapcsolatban, az ne akarjon másokat hazugságokon rajtakapni! Ez nálam elvi kérdés! Vagy mondja azt, hogy igen, ebben-abban mi is hibásak vagyunk, de szerintem a Fidesz ezt überelte! De Diószegi Horváth Nóra nm ezt tette, hanem táborelvű árokásó módon kizárólag az ellenoldal emlékezetpolitikájáról értekezett.

pamut 2016.07.25. 00:21:18

@conchita wurst:
:DDD és tolod tovább a hülyét mintha nem tudnád te is pontosan hogy mi történt az 5. kerületeben, mintha nem zengene ettől a sajtó már legalább egy-másfél éve és nem lenne köztudott micsoda bűnözést hozott össze rogán polgármesterként meg hány ingatlant adott el fél meg harmad áron :DDD

a fideszesek a törvény felett állnak, ezért bűnözhetnek és bűnöznek is szabadon, ez tény, és nem csak a rogán-ügyek bizonyítják ezt, hanem a többi is amit fentebb idéztem neked, és amiket persze meglátni sem vagy hajlandó, meg a cikkeket sem elolvasni :)

aL__Ex 2016.07.25. 00:21:55

@HaCS: II. rész

Részekre kellett osztanom a hozzászólásomat, mert tól hosszóra sikeredett.

"Azaz a Horthy-rendszer restaurálása is a balliberális ámokfutás szerves következménye, mint ahogy a neonáci szélsőjobb életre hívása is." (Én)
"El nem tudom képzelni, hogy hogyan is lehetne felelős mondjuk Tölgyessy Péter, Torgyán József, vagy Antall József a jelenlegi FIDESZ kormányzásért." (Te)
Nem azt írtam, hogy a jelenlegi rossz Fidesz-kormányzásért felelősök. Hanem azt írtam, hogy a megelőző balliberális kurzusokkal olyan mértékben volt elégedetlen a magyar társadalom, hogy annak egyenes következménye volt a Fidesz 2/3-os többsége 2010-ben és 2014-ben. (Meg lesz 2018-ban is.) Azt írtam, hogy a balliberális ámokfutás juttatta hatalomra (tette naggyá) Orbánt is, meg kreálta meg szélsőjobboldalt is. Ezek különböző dolgok.

"Sokáig megállta a helyét az az érvelés, miszerint a választókat félrevezették, nem voltak tisztában a FIDESZ szándékaival, azonban 2014-ben már mindenki tisztában volt vele mire is megy ki a játék, és mégis megválasztották újra. Ezzel az előző vélekedés sajnos látványosan megdőlt."

Nem dőlt meg semmilyen vélekedés. A társadalom túlnyomó többsége olyan mértékben megutálta a ballibeket, és olyan mértékben globalizáció-ellenes, hogy a Fidesz-maffia minden felróható bűne kevésnek bizonyul ahhoz, hogy csak-azért-is (dafke) protest szavazattal Orbán Viktort juttassa hatalomra. Úgy ítéli meg, hogy a Fidesz a kisebbik rossz. Ez nagyon súlyos kritika a ballibekre nézve.

A társadalom ugyanis úgy véli, hogy a balliberális ellenzéknek el kell tűnnie a politikai porondról. Hazaárulóknak nincs helye a magyar politikában. Sajnálom, hogy ilyen erős szavakat kell megfogalmaznom, de a magyar társadalom ezt láthatóan eldöntötte már. Akkor fog nekikezdeni a társadalom demokratizálásának, ha eltűntek a ballibek. Akkor van esély a Fidesz leváltására, de ahhoz egy új baloldal kell! Ebben tehát megvan az összefüggő logika.

"Rendszerváltó elitünknek sok bűne volt, de a Horthy korszak restaurációja, vagy az arra irányuló kísérlet nincs köztük."
Mi mást lehetett volna restaurálni? lehet, hogy nem szándékos a kísérlet, de explicit a Horthy-korszak restaurálása benne van a dologban.

......................................

Az érveléstechnika alapjait ismerem, bár ezzel a kifejezéssel most találkoztam először, és meg kellett néznem a jelentését a gugliban. Nem látom, hol volna az érvelési hiba. Talán, ha jobban kifejtenéd...

aL__Ex 2016.07.25. 00:39:52

@pamut:

Passz.
Te azt csak hiszed, hogy bármit is érvekkel alátámasztottál.

Változatlanul csak javasolni tudom, hogy menjél kommentelni a hasonszőrűek közé, ahol örömmel fogadják az ilyen gyűlölködő hozzászólásokat. A blogomat én nem táborelvű árokásóknak nyitottam, hanem olyanok számára, akik párbeszédet szeretnének folytatni. Te nem felelsz meg ennek a követelménynek.

aL__Ex 2016.07.25. 00:58:47

@conchita wurst:

"Emlékszünk mi volt a munkához való jog. Ehhez a kommunizmusban munkakötelezettség is társult, de egyik sem müködött, így sokkal őszintébb kukázni az egészet."
A KMK felemlegetése jogos, de erre is van megoldás. A munkához való jog gyakorlati megvalósítása nem kell, hogy szükségszerűen munkakényszerrel járjon. Aki nem akar fizetett munkát vállalni, mert más fontosabb céljai vannak az életben, azok számára ott az alapjövedelem. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik egyszerűen lusták dolgozni.

"Miért lenne kötelező dolgozni? Vagy miért lenne hozzá jogod?"
Az előző bekezdésben tisztáztam, hogy a szavaimban szó sincs munkakötelezettségről. A második mondatoddal viszont elvi alapon nem értek egyet.

A munkához való jog alapvető emberi jog, amely alanyi jogon kell, hogy járjon mindenkinek, aki dolgozni akar. A munkajövedelem hivatott ugyanis biztosítani az emberhez méltó élet feltételeit. Az, akinek nem jut munka, a munka világából van kirekesztve és alapvető emberi jogai sérülnek. Bármiféle kirekesztés emberi jogokat sért. Ez mindaddig így van, amíg a termelőeszközök társadalmi tulajdonba nem kerülnek, ahol mindenki tulajdonosi jogon részesül a vállalat adózott nyereségéből. Elfogadom, ha azt mondod, ne a munkához való alapvető jogot valósítsuk meg a gyakorlatban, hanem a vállalkozáshoz való jogot. Azzal inkább egyetértesz? Szerintem a tőketulajdonosoknak ez még jobban fájna.

"A politika pénzzel való befolyásolását törvényen kívül lehet helyezni. Én úgy vélem." (Én)
"A törvényeket nem a jóisten írja hanem emberek, akik pénzért kaphatóak." (Te)

Ige, a törvényeket emberek írják. Én is ezt mondom. A társadalom kezében a döntés, hogy a népszuverenitást helyreállítja-e, vagy sem. A szavaidból mintha azt a következtetést lehetne levonni, hogy te a népszuverenitás helyreállítását ellenzed. Jobbnak találod birkaként alávetni magunkat egy vezérlő gondolatnak (Vezérnek)?

conchita wurst 2016.07.25. 01:10:43

@pamut: A sajtó nem tud semmit, én meg nem tartom információforrásnak.

conchita wurst 2016.07.25. 01:17:03

@aL__Ex: Ezt nem tudom eldönteni, hiszen a demokráciában is a birkák döntenek az én életemről. A demokrácia viszont drága és hosszú a döntéshozatal, tehát a vezérrendszer lehet jobb mint a demokrácia, de sok a kockázat. A kockázat maga a vezér személye.

Ez nem túl fontos, amíg a magántulajdon szent és mindenki üzheti a bizniszt, és az adó alacsony, addig a kisembernek édes mindegy hogy királyság van vagy választhat 2 tévé közül, hogy melyiknek hisz.

pamut 2016.07.25. 01:36:41

@conchita wurst: tehát továbbra sem tudod megkülönböztetni a véleménycikket a hírcikkektől, és továbbra is leszarod hogy a fideszbűnözőknek falaz a rendőrség és az ügyészség :) ennyi ésszel és ilyen gátlástalan jogállam-leszarással te csak fideszes lehetsz :)))

pamut 2016.07.25. 01:37:36

@aL__Ex: tény hogy alátámasztottam, ott van fentebb el lehet olvasni. az hogy te hosszú órák óta képtelen vagy, vagy nem is akarsz az érvekre érdemben reagálni az téged minősít.

aL__Ex 2016.07.25. 01:50:38

@conchita wurst:

"... a demokráciában is a birkák döntenek az én életemről. A demokrácia viszont drága és hosszú a döntéshozatal, tehát a vezérrendszer lehet jobb mint a demokrácia, de sok a kockázat. A kockázat maga a vezér személye."

Gondolom, rájöttél már, hogy én marxista vagyok. Nos, ha a proletárdiktatúra gondolatát és a párt vezető szerepét én el tudom vetni (mert a vezér személye eleve kockázat), és a demokratikus centralizmus elvének a demokráciához köze nincs, akkor szerintem neked is be kell látnod, hogy el kell vetned a "vezérelvet".

A választópolgárok pedig azért viselkednek birka módjára, mert a "vezérek" populista demagógiával manipulálják őket, és elvesztik a józan eszüket. Én azonban hiszek abban, hogy a gondolkodás képessége tanulható és gyakorolható. Ebben látom az esélyt, hogy ne birka módjára döntsünk.

A demokratikus döntésnek egyébként megvan az az előnye, hogy a demokratikus többség a saját döntéséért a felelősséget nem tudja másra hárítani.

"Ez nem túl fontos, amíg a magántulajdon szent és mindenki üzheti a bizniszt..."
Mármint a magántulajdonosoknak... Így érted nem? A kizsákmányoltaknak azonban miért ne volna fontos a társadalom demokratizálása és progressziója? Ne akard a tőketulajdonosokat a munkavállalókkal összemosni, mert ebből a manipulációból eleve csak birka módjára lehet kijönni!

aL__Ex 2016.07.25. 01:54:00

@pamut:

Passz.
Ugyan miért kellene nekem válaszolnom egy trollnak? Eszembe sincs válaszolni neked.
Nyugodtan hidd azt, hogy "képtelen" vagyok a válaszra, nem zavar.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.25. 05:39:53

@aL__Ex:

Nem kell Orbánt szeretni, de nem elismerni eredményeit butaság.

A jelenlegi bivalyerős háttérhatalom elleni harc fontos eleme Orbán. Ezt nem elismerni, mert Orbánnak vannak hibái kb. olyan, mint fanyalogni a Hitler elleni harcon azon az alaoon, hogy Hitler ellenségei nem voltak talpig tisztességes emberek.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.25. 05:44:31

@aL__Ex:

A @pamut: nick közismert ballib troll, elég magas rangú, személyesen fizetik valamelyik menekültsimogató, magyarellenes, nagytőkeéljenző álbaloldali álcivil szervezettől.

aL__Ex 2016.07.25. 07:43:31

@a BircaHang Média szerk.:

Azt én elismerem, hogy Orbán a háttérhatalom elleni harc fontos figurája. Így fog bekerülni a történelembe. De ettől még nem fogom felmagasztalni a maffiózó politikáját.

Látod, ez nézőpont kérdése. Én semmilyen körülmények között nem leszek elvakult Orbán-hívő.

aL__Ex 2016.07.25. 07:56:36

@a BircaHang Média szerk.:

Azt látom, hogy a nick egy troll. Azt nem tudom, hogy fizetett troll-e, vagy csak hobbiból csinálja, de az eddigi nagyjából száz kommentből szerintem legalább harminc az övé. Borzasztó egy erőszakos alak, nem bírja elviselni, hogy egy blog nem az ő véleményének megfelelően dolgoz fel egy témát.

Ezt hívják véleményterrornak. Szerintem a fizetett troll az "finoman", szinte művészi módon terel. Ennek az alaknak az agresszivitása azonban arra utal, hogy nála egy fölötte elhatalmasodó személyiségvonásról van szó. Ez az ego problémája - véleményem szerint.

aL__Ex 2016.07.25. 08:27:52

@a BircaHang Média szerk.:

Kifelejtettem egy fontos dolgot. Ez az alak oda mehetne, ahol az övéi között simán kiélheti a beteges hajlamait, és arról beszélhet, ami a kedvenc témája. De miért nem megy a Kettős Mérce blogba Diószegi Horváth Nóra cikkéhez, és miért nem ott kampányol a liberális jogállamiság lebontása ellen. Megadtam a linkjét... Hát, szerintem azért, mert ott három nap alatt volt összesen 14 komment, azaz nincs pezsgés, azon nincs mit szétverni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.25. 08:35:09

@aL__Ex:

Ami pozitív, azt fel kell magasztalni. Nem látok ebben gondot.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.25. 08:36:27

@aL__Ex:

A Kettős Mérce az egyik legviccesebb ultraliberális jobbos blog egyébként.

aL__Ex 2016.07.25. 08:44:35

@a BircaHang Média szerk.:

A "felmagasztalás" szó azt jelenti, hogy valakit érdemei felett magasztalni. Csak hogy tisztázzuk. Egy maffiózót én dicsérgetni sem fogok. Elismerem, amiben igaza van, de itt meg is állok. A fontosabbnak inkább azt tartom, hogy kihangsúlyozzam, a bírálói miben tévednek. Egy hazugság ugyanis az ő kezükben sem lehet eszköz.

aL__Ex 2016.07.25. 08:46:31

@a BircaHang Média szerk.:

Vannak azért dolgok, amiben a Kettős Mércének is igaza van. Hogy nem vagyok elvakult (és elfogult), ahhoz ez is hozzátartozik.

aL__Ex 2016.07.25. 09:15:23

@a BircaHang Média szerk.:

Nem az számít, hogy hanyadik a cikk. Minden esetben az igazság kiderítése a fontos.

nemecsekerno_007 2016.07.25. 10:38:01

@aL__Ex: ez részben igaz. A nagytőke képviselete az USA-ra igaz leginkább, de ezzel párhuzamosan a kicsiket is támogatja mert különben elveszítené a tömegbázisát. Nálunk se csak a nagyokat segítik, ezért is marad a társadalmi támogatás. Azt nehéz beadni az embereknek, hogy azért veszik el tőlük a jövedelmük 60%-át mert a nagytőkétől is elveszik. Ami ráadásul nem igaz, mert a nagy cégek tudnak adót optimalizálni, az átlagember meg elég korlátozottan.

aL__Ex 2016.07.25. 13:31:18

@nemecsekerno_007:

"A nagytőke képviselete az USA-ra igaz leginkább..."
De hiszen az Európai Unió egész politikai elitje az Egyesült Államok politikájának a kollaboránsa, azaz neoliberális. A neoliberalizmus pedig nem emberekben gondolkodik, hanem tőkeérdekben. Nyoma sincs benne a humanizmusnak, az emberi jogok is csak kamuflázs. De arra nagyon rá tud játszani.

A politikát pedig a fanatizált hívek támogatják - oldaltól függetlenül. Nézd csak meg a "pamut" nevű nicket! Értelmes gondolat nincs is a fejében, csak az a katyvasz, ami az agymosás eredményeként kialakult benne. Erre való a tömegmanipuláció. Az egész blogvitában erről kellett volna beszélni!
süti beállítások módosítása